Sports & Landscape, Suiff, Poliwin i Smartfootball, guanyadors dels VI Premis Empresa i Esport

per Gisela Andrés,


INDESCAT va lliurar ahir al vespre els Premis Empresa i Esport, que enguany han celebrat la sisena edició, a la Innovació, l’Emprenedoria, la Internacionalització i el Partenariat, amb l’objectiu de reconèixer els quatre projectes del sector esportiu més destacats en aquests àmbits. L’acte, conduït per l’esportista extrem, comunicador i youtuber Valentí Sanjuan, es va celebrar a ESADECREAPOLIS i va comptar amb l’assistència de gairebé 200 persones de l’àmbit institucional, empresarial i esportiu.

Hi van assistir la presidenta del clúster, Anna Pruna; la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi; l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny; el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras; el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero; la diputada delegada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; el president de la UFEC, Gerard Esteva; i el president de la Fundació Catalana per a l’Esport, Pere Sust, entre altres autoritats i representants de la indústria de l’esport.

El Premi Empresa i Esport a la Innovació, que valora projectes o productes que destaquen per la novetat que aporten i l’acceptació que estan tenint al seu mercat, va ser atorgat a Sports & Landscape. Es tracta d’una tecnologia de l’empresa del mateix nom per al reciclatge i reaprofitament dels materials de camps de futbol de gespa artificial. Ignasi Senabre, de l’empresa amb seu a Sant Cugat, es va mostrar orgullós de rebre un premi a la ciutat i va afirmar que “cal innovar però tenint en compte la gestió de residus i que això implica també una preocupació per l’entorn”.

Suiff va rebre el Premi Empresa i Esport a l’Emprenedoria, que reconeix l’start-up de creació posterior a juliol del 2015 amb més potencial durant l’any 2018. Suiff ha creat el primer sistema que mesura l’entrenament de força, amb exercicis dinàmics i estàtics, que mostra tant les mètriques de l’activitat realitzada com plans d’entrenament tutoritzats i adaptats a les necessitats de cada usuari.

Per Montserrat Subirana, “vam treballar per crear un sistema que pogués mesurar diferents paràmetres en l’àmbit muscular, ja que no n’hi havia cap”. Per Subirana, “l’objectiu és arribar primer a entrenadors personals i esportistes un cop s’hagi fet el llançament – a principis de l’any 2019- per saltar tan aviat com sigui possible al mercat internacional.

El Premi Empresa i Esport al Partenariat, al qual es valora el millor projecte col·laboratiu que aprofita el coneixement dels membres va ser lliurat al projecte Smartfootball. És un projecte de quatre empreses per a la promoció de Salou com a destinació de turisme esportiu: Smartfootball; el Complex Esportiu Futbol Salou, que facilita les instal·lacions; Tecnifutbol, l’acadèmia esportiva i Mare Nostrum Cup, per a l’organització de l’esdeveniment. Per als impulsors del projecte “hem contribuït a canviar la imatge de Salou per a què sigui una destinació de turisme esportiu i ho hem fet aportant el millor de cadascun dels col·laboradors”.

Finalment, el Premi Empresa i Esport a la Internacionalització, que destaca la major projecció internacional, aquest any va ser per a Poliwin, empresa que ofereix una àmplia gamma de serveis, productes i solucions per a la gestió de les instal·lacions. Va iniciar l’expansió internacional al 2015 en una missió comercial a Mèxic organitzada per INDESCAT, i avui té activitat a 8 països. Per a Marta Cabanas, “cal fer esforços perquè ara estem en països diferents que requereixen una adaptació, des dels horaris a les característiques de cadascun”. “Actualment, tenim molt implantació a Mèxic i altres països de l’Amèrica Llatina, i a mida que anem consolidant continuarem expandint-nos”.

Nota de premsa

Fotos de l'acte

Vídeo de l'acte


INDESCAT – Catalan Sports Cluster

Espai Catalonia Clusters

Milà i Fontanals 14-26

08012 Barcelona

T. +34 937 824 474

info@indescat.org


Segueix-nos

Powered by:

  | Avís legal


Subscriu-te a la nostra newsletter