NOTÍCIES

Estudi d'impacte de la Covid-19 sobre el sector privat amb ànim de lucre de l'esport de Catalunya

L’impacte del coronavirus en el sector esportiu sense ànim de lucre i privat ha estat demolidor. S’han perdut ingressos i llocs de treball, entre moltes altres afectacions. Durant el confinament, 7 de cada 10 treballadors s’han vist afectats per un ERTO; i en el seu conjunt, el sector deixarà d'aportar gairebé 1.000 milions d'euros directes al VAB català. 

Són dades de dos respectius estudis impulsats pel clúster de la indústria de l’esport a Catalunya, INDESCAT, conjuntament amb Gestiona i Adecaf (amb la col·laboració del Coplefc), i per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, presentats el 17 de juny a Barcelona en una roda de premsa virtual.

Des d’INDESCAT, entre el 6 i el 18 de maig vam fer una enquesta entre els nostres membres amb l'objectiu d'elaborar un estudi, conjuntament amb d'altres entitats, sobre l'impacte de la Covid-19 en el sector esportiu privat amb ànim de lucre.

Et facilitem l'estudi complet, perquè hi tinguis accés. Et demanem que no el comparteixis. Si algú hi té interès, el pots redirigir a aquesta notícia.

Trobaràs la nota de premsa completa aquí.


Vols tenir accés a l'estudi?

ALTRES NOTÍCIES

El projecte Grass-Twin proposa una solució innovadora basada en la impressió funcional i la monitorització intel·ligent per al manteniment de superfícies esportives.

Grass-Twin és un projecte de recerca industrial que va néixer amb l’objectiu d’abordar un repte comú en la gestió de superfícies esportives, ja siguin de gespa natural, híbrida o artificial: la manca de solucions tecnològiques avançades per a un manteniment eficient i personalitzat.

Aquest dimecres 9 de juliol, INDESCAT i el clúster AMBIT hem dut a terme una sessió clau al centre esportiu Eurofitness Perill on hem presentat els primers resultats del projecte “LIVINGLAB-FIT: Reinventant els espais de fitness”. Es tracta d’una iniciativa impulsada i liderada per ambdós clústers amb el suport d’ACCIÓ, en el marc del programa d’ajuts a la competitivitat. El projecte, pioner en el seu àmbit, té com a objectiu donar resposta a la necessitat de les empreses del sector de redissenyar els espais esportius per fer-los més atractius, inclusius i eficients, tenint en compte la diversitat de perfils dels usuaris dels centres.

Gràcies a la iniciativa europea I3-INSHAPE, INDESCAT, el clúster de la indústria de l’esport, ha aconseguit ajuts directes per a empreses catalanes per un import global de més de 570.000€. En una primera fase, es van aconseguir 329.240 euros, per a Onalabs, Eurofitness, Sevenmila, Berrly i Tot per l’Esport, totes empreses sòcies d’INDESCAT. En una segona fase, nou projectes col·laboratius interregionals de PIMES innovadores de les regions participants de la Unió Europea —entre les quals, Catalunya— han aconseguit un ajut global directe de 244.000 euros per a vuit empreses catalanes: Barcelona Zero Limits, Factual Consulting, Improfit, MyPlay, Neorg, North 3, Placenet i Rockfit, quatre de les quals sòcies del clúster. Tots aquests projectes se centren en solucions innovadores sobre esport, tecnologia i estil de vida saludable. 

En un context marcat per la transformació digital, els canvis demogràfics i una indústria de l’esport en evolució constant, la formació dels futurs professionals requereix models educatius adaptats a la realitat actual. L’Escola Vitae neix com una proposta innovadora dins el sector educatiu, amb una oferta formativa centrada en la connexió directa amb el món laboral i els reptes del futur.

Parlem amb Roger Saladich, Co-CEO de Vitae, una escola especialitzada en l’àmbit de l’esport i la salut, que des de fa més de quinze anys impulsa titulacions oficials i pròpies amb una mirada pedagògica immersiva. Descobrim d’on sorgeix la iniciativa, com integren la tecnologia i les competències personals en els seus programes i quines passes estan fent per consolidar-se com a referent en la formació d’una nova generació de professionals del sector.

L’acte d’inici de la celebració del 15è aniversari d’INDESCAT, el clúster de la indústria de l’esport a Catalunya, va reunir el 19 de juny a la Fundació Joan Miró els socis, membres de les diverses juntes directives, representants institucionals i altres agents del sector esportiu català. 

A l’esdeveniment s’hi va fer un repàs de la història del clúster, es va descobrir una il·lustració commemorativa, s’hi van lliurar reconeixements i es va fer una dinàmica participativa a càrrec d'Emogg. Va acabar amb un còctel en què els professionals de la indústria van poder fer networking i generar sinergies. Prèviament a la celebració va tenir lloc l’Assemblea General Anual de socis d’INDESCAT, en què es van retre comptes de l’activitat i el pressupost del darrer període, i es van presentar les activitats i previsions futures del clúster.

La Jornada de bones pràctiques en l’empresa saludable, s’ha celebrat amb èxit de participació aquest divendres 6 de juny a l’Edifici Tabaris de Coma-ruga (el Vendrell). La trobada ha estat organitzada per l’Associació Corporativa Empresa Saludable (ACES) amb la col·laboració de diversos agents clau del territori, com l’Ajuntament del Vendrell, Ranking Games, Umivale Activa, FCC Medi Ambient i el mateix clúster INDESCAT.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER

CANAL DE COMUNICACIÓ

INDESCAT obre un nou canal de comunicació exclusiu pels socis del clúster!


Es tracta d’un nou servei per rebre notícies i avisos a través de Whatsapp. 

INDESCAT et posarà al dia de totes les informacions rellevants del clúster: les notícies més destacades, els pròxims esdeveniments, les noves convocatòries d’ajuts, etc.

Ets soci d'INDESCAT?
Encara no ets soci d'INDESCAT?
Modificar cookies