NOTÍCIES

Entrevista a Eric Planas, CEO de Turion

Entrevistem a Eric Planas, CEO de Turion, empresa especialitzada en equipacions esportives fetes amb teixits ecològics. "Oferim tot tipus de peça esportiva per clubs o col·lectius esportius, des d’una samarreta a un xandall esportiu o  fins i tot marxandatge promocional. A més, treballem amb teixits reciclats i orgànics des dels nostres inicis. La gran majoria de teixit que utilitzem és fabricat a Catalunya i totes les tintes que fem servir són amb base aigua" comenta Planas. El CEO de Turion afegeix que "a llarg termini volem aconseguir que la nostra marca agafi notorietat i que sigui reconeguda. Per arribar això, creiem que treballar amb algun club d'elit seria un gran pas que ens ajudaria situar la marca allà on la volem".

Quina és la historia darrere de Turion? D’on sorgeix la idea de crear una empresa especialitzada en equipacions esportives? 
Els fundadors som 3 germans molt implicats en el món esportiu. La nostra família venia del món tèxtil i vàrem pensar que seria una molt bona oportunitat poder seguir amb els nostres coneixements en el món de l'esport. 

Quina gama de productes oferiu i què creus que us fa únics en un mercat tant competitiu? 
Oferim tot tipus de peça esportiva per clubs o col.lectius esportius, des d’una samarreta a un xandall esportiu o bé fins i tot marxandatge promocional. La nostra tècnica principal és la sublimació on podem plasmar qualsevol tipus de disseny sobre una peça de roba. Creiem que aquesta tècnica és unica i ens permet diferenciar-nos del mercat actual. Per altra banda també és molt important el temps de producció, i com a fabricants a dia d'avui tenim la capacitat de baixar els temps d'entrega de la competència.

Com abordeu la sostenibilitat i la responsabilitat social en la vostra cadena de producció i subministrament? 
Treballem amb teixits reciclats i orgànics des dels nostres inicis, fet que ens ajuda a tenir una millor sostenibilitat. La gran majoria de teixit que utilitzem és fabricat a Catalunya. Per altra banda totes les tintes que fem servir són amb base aigua.

Com fomenteu la innovació dins de l’empresa? (Ja sigui en la vessant de productes o de processos). 
Els patrons varien cada dia i ens toca intentar estar el dia amb el tipus de teixit, patró i disseny per estar dins del mercat actual. També hem aconseguit poder tenir estocats la gran majoria de patrons que fem servir, cosa que ens ajuda a tenir més rapidesa amb la producció. També utilitzem una tècnica nova actual anomenada DTF que ajuda a fer estampacions específiques en la personalització com noms, números, escuts...etc Això substitueix el vinil, ja que aconseguim un millor resultat i una gran durabilitat

Feu ús de tecnologies emergents, com intel·ligència artificial o anàlisis de dades, per millorar la eficiència o personalització dels vostres serveis? 
A dia d'avui no ens ho hem plantejat.  Tenim un departament de disseny on fan la personalització el 100% per a cada client.

Quin és el repte més important que teniu a curt termini? I a llarg termini? 
Millorar tots els processos de fabricació per tal de ser encara més àgils. Per altra banda a llarg termini volem aconseguir que la nostra marca agafi notorietat i que sigui reconeguda. Per arribar això, creiem que treballar amb algun club d'elit seria un gran pas que ens ajudaria situar la marca allà on la volem.

Què creieu que us pot aportar formar part d’un clúster com INDESCAT? 
Esperem que ens porti a conèixer les tendències del sector de l'esport i estar al corrent de tot el que comporta el món de l'esport.

Des d'INDESCAT afavorim la creació de ponts de col·laboració entre empreses. Amb quin tipus d'empreses creus que podeu crear sinergies i per què? 
Pensem que realment podem tenir sinergies amb la gran majoria d'empreses. Més que res, poc o molt, tots necessiten anar uniformats amb la imatge de club, federació, empresa..etc. O bé per temes de marxandatge promocional. Per altra banda també podem trobar oportunitats on a dia d'avui no en tenim i que en un futur ens podrien anar bé.

ALTRES NOTÍCIES

En el context actual, Catalunya enfronta reptes  globals com el canvi climàtic i la crisi hídrica. Els gestors d'instal·lacions  esportives juguen un paper molt important en aquests reptes i tenen una  oportunitat única per contribuir al canvi positiu. És per aquest motiu que  INDESCAT organitza el 5è Curs EFISport:  Gestió d'Energia en Instal·lacions Esportives, que s'ha iniciat el 16  d’abril. Juntament amb el Clúster de l'Energia Eficient de  Catalunya (CEEC), INDESCAT organitza el 5è Curs EFISport, que constitueix una excel·lent oportunitat perquè directius d'instal·lacions esportives puguin assolir una visió completa de les bases per gestionar-les eficientment des del punt de vista energètic.

INDESCAT ha participat a la 4a trobada presencial, del projecte I3-INSHAPE, celebrada a la ciutat de Lahti, Finlàndia, durant els dies 8 i 9 d'abril i organitzada per LADEC i LAB University of Applied Sciences. Aquesta trobada s’ha centrat en els paquets de treball 2 i 3, els quals tracten de trobar PIMES que entrin al projecte per resoldre les necessitats de les Flagships (empreses emergents capdavanteres representatives de cada regió) entre les quals hi ha Onalabs Inno-Hub, la Flagship catalana i sòcia d'INDESCAT.

Entrevistem a Cristina Marín, cofundadora i general manager de BIWPA, la Barcelona International Water Polo Academy, que promou una metodologia única d’entrenament enfocada a la millora de la tècnica i tàctica individuals, així com el perfeccionament dels fonaments i la presa de decisió. Pel que fa als reptes de l'entitat, Marín destaca que "a curt termini, agost 2024, organitzarem per primera vegada la Summer Academy a Los Angeles dirigida a atletes de la zona. A llarg termini, estem treballant per replicar la nostra acadèmia a Califòrnia".
La cofundadora de BIWPA explica que formar part d'INDESCAT els permetrà "buscar sinergies amb clubs o entitats privades del sector del turisme esportiu, i també amb empreses tecnològiques que ens facilitin i agilitzin processos (inscripcions, gestió de bases de dades, etc.)".


A INDESCAT oferim un nou servei de licitacions i concursos. Es tracta d'una nova plataforma, integrada ala nostra intranet, amb accés a més de 2M de licitacions, adjudicacions i contractes menors d'Espanya i Portugal

El festival internacional de ciclisme Sea Otter Europe Costa Brava Girona by Continental, que se celebra a Girona els dies 20, 21 i 22 de setembre, i INDESCAT, han renovat el seu acord estratègic de col·laboració pel qual busquen unir sinèrgies per potenciar el sector de l'esport.

La descarbonització de les instal·lacions esportives, la gestió de l’aigua,  les solucions futures davant la prohibició d’ús dels microplàstics en gespa  artificial, la digitalització com a eina per a ajudar les instal·lacions  esportives a ser energèticament més eficients, i l’ús de la geotèrmia als  equipaments esportius. Aquests són els temes que es van tractar a EFISport  2024, que enguany va celebrar l’11a edició que va incloure, com a novetat, la  competició Open Innovation Challenge. L’esdeveniment anual, que va acollir més  de 170 assistents, està organitzat per INDESCAT, amb la col·laboració del  Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), el Clúster de la Bioenergia  de Catalunya (CBC) i el Catalan Water Partnership. Durant la jornada, celebrada  el 13 de març a l’INEFC de Barcelona, també s’hi va poder visitar el  Marketplace EFISport, on s’hi van presentar solucions, productes i serveis per  al manteniment i la implementació de mesures d’eficiència energètica.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER

CANAL DE COMUNICACIÓ

INDESCAT obre un nou canal de comunicació exclusiu pels socis del clúster!


Es tracta d’un nou servei per rebre notícies i avisos a través de Whatsapp. 

INDESCAT et posarà al dia de totes les informacions rellevants del clúster: les notícies més destacades, els pròxims esdeveniments, les noves convocatòries d’ajuts, etc.

Ets soci d'INDESCAT?
Encara no ets soci d'INDESCAT?
Modificar cookies